Kako brzo obnoviti oštećene trepavice

Mnogi smatraju duge, sjajne trepavice znakom ljepote i zdravlja. Ako imate tanke, slomljene, neravne i rijetke trepavice, to ne mora nužno značiti da imate zdravstvene probleme. Uvijanje, bojenje i teška šminka mogu uništiti zdrave dlačice. Srećom, na tržištu postoje tretmani trepavica koji mogu poboljšati njihovo zdravlje.

Korak 1

Koristite noćni tretman za obnavljanje trepavica. Većina tretmana sadrži se od primjene proizvoda prije spavanja. Prilikom pranja lica uvijek nježno posušite oči pošto brisanje i trljanje ručnikom može uzrokovati lom i oštećenje trepavica. Nakon što ste oprali lice, nanesite serum za obnavljanje trepavica ili neki koji je osmišljen za jačanje trepavica i ubrzan rast stanica.

Korak 2

Nanesite maskaru koja sadrži sastojke koji pospješuju zaštitu i obnavljanje trepavica. Tijekom dana, ove vrste maskara pomažu zadržati vlagu i spriječiti oštećenje trepavica te dati snagu novim stanicama. Pokušajte izbjeći obične maskare; one najčešće ne sadrže sastojke koji promiču zdraviji rast trepavica.

Korak 3

Pijte puno vode i u svoju prehranu uključite namirnice koje sadrže velike količine vitamina A, E i B6. Ovi vitamini pomažu rastu kose. Hidratizacija vodom pomaže kod cjelokupnog zdravlja, kao i u zaštiti vlasi i trepavica od sušenja i lomljenja.

Korak 4

Izaberite ulje – poput prirodnih ulja lovora i breze, ulja grejpa i maslinovog ulja – i nanesite ga na trepavice čistim aplikatorom. Ovakva se ulja mogu kupiti u ljekarnama, pa čak i u nekim trgovinama.

Korak 5

Nemojte nositi šminku i običnu maskaru nekoliko tjedana. Kad je riječ o liječenju trepavica, upotreba šminke na kapcima i oko očiju (uključujući i trepavice) može umanjiti učinkovitost tretmana i osušiti trepavice, čime se pobija namjera liječenja. Ako morate nositi nešto na trepavicama, nanesite tanak sloj maslinova ulja da ih istakne. Većina tretmana trepavica traje do mjesec dana.